Proximity Kart Nedir ?

Sonexson Proximity Kart Nedir ?

Proximity Kart Nedir ve Nasıl Kullanılmaktadır  

Proximity Kart, yüksek kalitede ABS’den üretilmiş olup, şifreli geçiş işlemleri için sıklıkla kullanılan bir kart türüdür. Fiziksel  temas gerektirmeyen proximity kartın 1 tanesi 5 gram ağırlığındadır. Kredi kartı boyutlarında ve kalınlığında olan proximity kartlar, sürtünmeden etkilenmez ve kopyalanmaları hemen hemen imkânsızdır. Proximity kartların her iki yüzüne de termal baskı yapılabilmektedir.  Proximity kartlar, manyetik özelliği sayesinde herhangi bir cihaza takılmadan temassız okutulabilen akıllı kartlardır ve okuyucuya fiziksel temas etmesine gerek yoktur. Proximity plastik kartlarımız, 125 Khz’dir. Kırılmaz, esnek ve plastiktir. Su geçirmez ve manyetik alandan etkilenmez. Opsiyonel fotoğraflı kimlik kartı şeklinde olup, boyutları 54x86x1mm’dir.

Toplumda manyetik kart olarak da biline proximity kartların kullanım alanları oldukça geniş olmakla birlikte giderek gündelik hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlamıştır. Proximity kartlar ile cüzdandan, cepten, çantadan rahatlıkla okutma yapabilirsiniz. Proxy kart olarak da tanımlanan bu kartların ve kart okuyucuların fiyatları oldukça ucuz olup her türlü işletme için cazip gelmektedir.

 

 

Proximity Kart Ne İşe Yarar ?

 

Proximity karttemassız kart teknolojilerinin bir parçasıdır ve kodlama yapısı sayesinde elektronik okuyucunun yanında tutuldukları zaman kodlanan sayı dizisinin tanınmasını sağlarlar. Başta şifreli kapı kilitleri olmak üzere iç ve dış mekanlar da kullanılan şifreli kapılara tanımlanarak kullanılan proximity kart, sahip olduğu manyetik yapı sayesinde cüzdan veya çanta içerisinde bile cihaz ile iletişim kurabilir.

  1.  

Proximity Kartın Avantajları

Kolay Kullanım: Proximity kartlar, kullanıcılar için pratik bir erişim yöntemi sunar. Kartın okuyucuya yaklaştırılması yeterlidir, fiziksel temas gerekmez, bu da kullanıcı deneyimini kolaylaştırır.

Hızlı Erişim: Proximity kartlar, hızlı kimlik doğrulama süreçleri sayesinde, kullanıcılara hızlı ve verimli erişim sağlar. Bu özellik, yoğun kullanım alanlarında önemli bir avantajdır.

Güvenlik Seviyesi: Proximity kartlar, çiplerinde özel olarak şifrelenmiş veriler taşıdığından, güvenlik seviyesi yüksektir. Klonlama ve sahtecilik gibi saldırılara karşı dayanıklılık sağlar.

Çoklu Kimlik Doğrulama: Proximity kartlar, çeşitli kimlik doğrulama yöntemleriyle kullanılabilir. Örneğin, kartın yanı sıra PIN kodu veya parmak izi gibi farklı kimlik doğrulama yöntemleriyle güvenliği artırabilir.

Uzaktan Erişim Kontrolü: Bazı proximity kartlar, uzaktan erişim kontrolü sağlamak için akıllı telefon uygulamaları ile entegre edilebilir. Bu sayede yetkili kullanıcılar, uzaktan erişimi kolayca yönetebilir.

Dayanıklılık: Proximity kartlar, PVC, PET veya polikarbon gibi dayanıklı malzemelerden yapıldığından, uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Bu kartlar, suya, toza ve darbelere karşı dayanıklıdır.

 

 

Proximity Kart Özellikleri 

Proximity kart okuyucular 125 kHz frekansa sahip kartları okuyabilen okuyucu türüdür. Bu okuma işleminin gerçekleşmesi için kartların sisteme tanımlanmış olması gerekmektedir. Ardından kapılara, turnikelere veya herhangi bir yere konulduğunda giriş çıkışları kontrol etmektedir.

Özellikleri 

 

RFID teknolojisiyle uyumlu manyetik proximity kart özelliklerinin en önemlisi kopyalanamaz oluşudur.

10 sene boyunca data saklayabilme özelliğine sahip olup uzun yıllar boyunca işlevini sürdürebilmektedir.

Proximity kart üzerine istenilen baskı yapılabilmektedir.

Yüksek kalitede ABS’den üretilmiştir.

Herhangi bir kırılma ezilme veya zaman içerisinde erime gibi durumlar yaşanmaz.

 

 

 

Proximity Kart Okuyucu Nasıl Çalışır ?

Proximity kart okuyucu, şifreli kapı kilitleriyle 125 khz radyo frekans alanları aracılığıyla rezonans enerji transferi adı verilen bir işlemle birbirleriyle iletişim kurarlar. Şifreli kapı kilitlerinden gelen radyo frekans sinyalleriyle çalışan 125 khz proximity kart okuyucular, cihaz ile sınırlı bir aralığı sahip olmalıdır. Ortalama 5 - 15 cm arasında radyo frekans dalgaları aracılığıyla iletişim kurulur.

 

Proximity Kart Kullanım Alanları 

Bir işyeri ortamında, yakınlık kartları genellikle belirli alanlara erişimi güvence altına almak veya ekipman ve kaynakları kontrol etmek için kullanılır. Örneğin, hassas verilere ve bilgilere erişimi kısıtlayabilir veya bir bina içindeki belirli bölümlere veya alanlara erişimi kontrol edebilirler. Genellikle personel geçişlerinin yapılması için kullanılan bu kartlar oldukça popülerdir. Bu kartlar genel olarak personel geçiş kontrol yerleri, spor salonları, yemekhaneler ve oteller de kullanılmaktadır.

Manyetik kartların kullanım alanları arasında:

Apartman Dış Kapısı

Siteler ve Yaşam Alanları

Ofisler

Alışveriş Merkezleri

Spor Salonları

Fuar Merkezleri yer almaktadır.

RFID  teknolojisiyle uyumlu manyetik proximity smart kartlar, yaşam alanlarını güvenlik çemberi içerisine alarak kamusal alan ile arasına sınır çekmek isteyen her insanın ve kurumsal firmaların tercih ettiği kullanışlı bir üründür.

 

 

Proximity Kart Ürünlerini İncelemek İçin Tıklayın

Proximity Kart Okuyuculu Şifreli Kapı Kilidi Ürünlerini İncelemek İçin Tıklayın

 

 

 

 

 

Etiketler: Proximity Kart Nedir ?
Kasım 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR